NOUS APRENENTATGES... 25-10-19

Benvingudes de nou al blog de Tramuntana.

Durant aquests dies hem seguit treballant i avançant en el nostre projecte sobre la dieta mediterrània i ara us explicarem els aspectes més importants que hem anat aprenent.

Una vegada hem tancat el tema dels romans, ens hem centrat en aspectes sobre alimentació i hàbits saludables. El primer que hem fet a l'aula, ha estat confeccionar un mapa mental sobre els elements que intervenen en l'alimentació.


Hem parlat de proteïnes, vitamines i minerals, hidrats de carboni, greixos... Cada un dels grups ha explicat a l'aula les funcions i característiques de cada element que intervé en l'alimentació.




Aprofitant el contingut sobre alimentació, hem pogut saber quins aliments són de consum diari, de consum ocasional o de consum amb moderació. Hem elaborat una piràmide d'aliments i els hem anat col·locant de manera que cada un d'ells vagi al seu lloc corresponent.




També hem aprofitat per fer una lectura sobre l'alimentació i els hàbits saludables. Ens ha agradat fer-ne la comprensió i el debat a l'aula ja que era una lectura d'un nen que durant un dia sencer menjava força malament i sense cura del tipus d'aliments que ingeria.





Aprofitant els continguts de llengua catalana, hem treballat l'expressió escrita amb el text instructiu. Hem explicat en què consisteix un text instructiu, quines són les parts del mateix i sobretot quin tipus de paraules i accions hi intervenen.

Per parelles hem buscat una recepta sobre plats típics de la dieta mediterrània i n'hem fet un còpia per aprendre a escriure un bon text instructiu.




Per acabar amb el tema de la recepta, hem confeccionat una llista de possibles aliments que ens ajudaran a cuinar el berenar saludable per a les famílies. Hem escrit ingredients a una part de la pissarra i les possibles combinacions per fer-ne un tast.


Ara ja sabem quines receptes prepararem als nostres pares i mares. Ja us informarem de quan haureu de venir a fer el tast a l'escola.

Amb el tema culinari mig enllestit, ens hem posat mans a la feina amb el darrer bloc de continguts a treballar: l'aparell digestiu.

Treballarem per grups de tres alumnes i buscarem informació sobre diferents aspectes de l'aparell digestiu.





Us deixem un enllaç per treballar l'aparell digestiu.

Us seguirem informant!
Tramuntana.