TORNEM AMB MÉS FORÇA QUE MAI!! 14-04-20

Benvinguts i benvingudes de nou al blog de Tramuntana.

Espero que aquestes vacances de Setmana Santa tan diferents us hagin fet reflexionar sobre moltes coses i que en certa mesura aprenguem a valorar molt més el nostre dia a dia. Aquesta situació ens farà més forts malgrat ara mateix ens costi veure que n'hi ha de positiu.

Desitjo i espero que estigueu bé. Vosaltres i les vostres famílies evidentment. Han estat uns dies estranys, diferents... unes vacances sense ser vacances.

He rebut algunes feines durant aquests dies de "festa", aprofito per dir-vos per aquí que ja les tinc anotades i que me'n alegro de veure que heu seguit treballant una miqueta. Aprofitaré aquesta introducció per explicar-vos els canvis que farem a partir d'ara però primer de tot us vull mostrar diferents cosetes que he rebut aquests dies.








Ja veieu que teniu uns companys que són uns artistes en diferents modalitats. El Pol ha tingut una petita transformació, l'Oriol ha fet manualitats amb ous, el Daniel ha cuinat una bona coca, l'Asha ha fet de costurera i ens ha creat aquests animalons fantàstics i l'Alexandra ens ha demostrat les seves facilitats coordinatives fent el repte proposat per la Marta.
Gràcies per les vostres aportacions.

Entrem en matèria nois i noies...
Hem ampliat les estones de comunicació per tal de poder dedicar una mica més d'estona a gestionar els dubtes, fer activitats i avançar diferents continguts.
Us deixo l'horari al blog tot i que els pares hauran rebut el correu electrònic.


Ja sabeu, segons ha indicat el Departament d'Educació, que la tercera avaluació començarà de manera telemàtica i que s'ha d'avançar en continguts i avaluacions. És per això que a partir d'ara, i sabent les limitacions de cada un de vosaltres, us demanarem que sigueu una mica més constants en les tasques i les connexions per teams.

Avançarem continguts i avaluarem les tasques que aneu fent. També us proporcionaré dates d'entrega, de tal manera que en tot moment sabreu quan heu de fer la feina, per quan haurà de ser i quin tipus de correcció farem. (sempre i quan puguem anar seguint el ritme que ens marquem)

Espero que puguem seguir aprenent sense gaires dificultats malgrat la situació no serà gens fàcil.

Comencem amb les diferents àrees:

PROJECTE:

Vam deixar a mitges la correcció de les darreres preguntes del document sobre la sang i l'aparell circulatori. Les preguntes de color blau.

Una vegada feta la correcció per l'espai de comunicació, us convido a mirar aquest esquema i n'aprengueu els conceptes més bàsics. 


Ens centrarem poc a poc en diferents parts de l'aparell circulatori i per això us deixo un enllaç de consulta i unes activitats per poder ampliar els conceptes.


Podeu fer les activitats mirant l'enllaç de resum, us servirà i molt.

ACTIVITATS APARELL CIRCULATORI
(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
 CORRECCIÓ A  ESPAI DE COMUNICACIÓ: 
PREGUNTES 1,2,3 DIJOUS 16-4-20
PREGUNTES 4,5,6,7 DILLUNS 20-4-20


LLENGUA CATALANA:

A llengua catalana anirem avançant aspectes de lectura i comprensió, lèxic, ortografia i gramàtica.

Començarem amb un document que haureu de descarregar i tenir apunt per quan fem les classes telemàtiques. 

Aquest document us servirà per jugar a scattergories, un joc per treballar el lèxic amb el que intentarem obrir els espais de comunicació dels dilluns, dimecres i divendres.

La normativa és molt senzilla i us en faré cinc cèntims a la primera classe.
És important que aquest document el descarregueu i el tingueu al costat per poder escriure, ja sigui en paper o en pantalla.

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)

Com aquesta tasca la farem tots junts, us deixo una lectura i la seva comprensió per tal de seguir treballant els poemes.

Estigueu atents, és un poema cantat on explica una petita història. Podeu veure la cançó en aquest video de youtube i us deixo l'enllaç de la comprensió lectora on també trobareu el poema escrit.



(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
 CORRECCIÓ A  ESPAI DE COMUNICACIÓ: 
DIVENDRES  17-04-20


MATEMÀTIQUES:


Anirem treballant diferents aspectes relacionats amb el càlcul, resolució de problemes, numeració i intentarem fer un petit apartat de geometria.

A continuació us deixo un petit document amb tres problemes per resoldre. Seguiu el procediment habitual per resoldre'ls i els posarem en comú a les classes telemàtiques.


(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
 CORRECCIÓ A  ESPAI DE COMUNICACIÓ: 
DIVENDRES  17-04-20

Com a darrera tasca, us deixo unes activitats de numeració que  haureu de fer i entregar el dia que us posaré a l'enllaç.

La correcció la farem conjunta a la classe telemàtica.

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
CORRECCIÓ I ENTREGA 
DILLUNS  20-04-20

CASTELLANO:

Chicos os voy a contar la dinámica que vamos a seguir en las próximas semanas.

Cada semana os colgaré un documento con actividades y/o teoría para seguir avanzando con nuestro temario. Pueden ser comprensiones, expresiones escritas, gramática u ortografia. Iremos combinando cada semana y en la misma publicación os dejaré clara la fecha de entrega de las actividades.



(Recordar descargar el documento antes de empezar a trabajar)
ENTREGA 
LUNES  20-04-20


Esta semana empezamos con los determinantes. Ya hemos trabajado el nombre y empezamos hablar de los determinantes la última semana de clase antes de terminar. Veréis que en el documento hay un poco de teoría y unas actividades.

A continuación os dejo un esquema que resume la teoría que os he preparado.



En los espacios de comunicación haremos diferentes actividades que iremos corrigiendo en directo y también haremos actividades orales o compresiones orales. En el caso que necesitéis descargar o tener preparado algún documento os lo dejaremos en el blog.

Aquí os dejo el documento que necesitáis para la conexión de hoy.





Ya sabéis que cualquier duda o comentario podéis escribirme a mí email y os intentaré ayudar a solucionarlo. Las tareas que tenemos pendientes de antes de las vacaciones tenéis de margen hasta el mismo lunes 20 de abril para hacérmelas llegar. Aunque muchos de vosotros ya lo habéis hecho.

Un abrazo, espero que todos estéis bien.

Mireia 



FRANÇAIS:

L’Imma diu que de Français a les classes que fareu pel Teams ja us anirà guiant amb allò que haureu de fer, de moment no us posa res de deures però us recorda que mirar pel·lícules i escoltar cançons en Français us ajuda a aprendre aquesta llengua.

MÚSICA:


Recordeu anar practicant FLAUTA. Envieu-me 1 vídeo de BLOWING IN THE WIND o LA FLOR DE LA CANTUTA al meu correu jcampi@escolatabor.catTeniu de temps fins la setmana vinent, dia 24 d’abril.

Com va el JOC DE GOTS? Recordeu també d’enviar-me vídeo!

I repasseu les NOTES DE L’ESCALA DE DO al pentagrama:

APRENDO MÚSICA: APRENDO NOTAS, 3 i 4 notes

APRENDO MÚSICA: ATRAPA LAS NOTAS


RECOMANACIONS GENERALS:

Com ja us hem informat per altres canals d'informació, els teatres queden suspesos, per tant els nens no cal que repassin els papers de l'obra de teatre com havíem dit en altres entrades. Us vull felicitar de totes maneres per la gran tasca que heu fet aprenent-vos el paper de l'obra, esperem poder-la fer el curs vinent.

Podeu seguir enviant fotografies com les del Pol, l'Oriol, l'Asha, el Daniel o l'Alexandra. Així podreu seguir veient-vos amb els companys a través del blog i gaudirem d'aquelles activitats que aneu fent.

Qualsevol dubte que us pugui sorgir ja sabeu que em podeu enviar un correu electrònic o a l'espai de comunicació els podrem resoldre. No dubteu en preguntar.

Seguirem fent el kahoot , però aquesta vegada el farem de manera virtual els dimarts i dijous a primera hora de l'espai virtual. Ja us explicaré el format.

CODI KAHOOT 16/4/20: 04192415

Endavant nois i noies, res ens aturarà.
Tots els mestres us trobem a faltar.
Sergi