SEGUIM INVESTIGANT I APRENENT! 4-12-19

Benvinguts de nou al blog de Tramuntana!!

Aquests dies hem tingut molta feina i lògicament hem avançat molt en els aprenentatges del nostre projecte. Us recordem que estem treballant el projecte: Ai! Quin refredat! 

Fa uns dies us vam informar que estàvem preparant unes exposicions orals per fer davant de la classe sobre diferents malalties de l'aparell respiratori. Totes elles relacionades amb la grip o el refredat.

Hem estat treballant en grup per esbrinar  la definició, els símptomes, les causes, el tractament i la prevenció de les diferents malalties. Ens ha portat molta feina però poc a poc anem avançant i aprenent força coses.





Una vegada hem anat acabant de buscar tota la informació, hem començat a preparar la presentació. Ens hem repartit bé les tasques a fer i cada membre del grup ha anat estudiant el contingut a exposar. Posteriorment tots junts hem fet un petit assaig del que serà la presentació.



Quan ho hem tingut ben assajat hem fet les exposicions a classe. Com la darrera vegada, ens hem gravat per poder analitzar, entre tots, els errors i d'aquesta manera poder millorar la nostra expressió oral. 













Paral.lelament a aquesta tasca, hem estat treballant el text informatiu com a eina per aprendre a redactar una notícia. Vam començar el projecte fent la lectura d'una notícia i ara hem vist i après les seves parts i el seu contingut.

Hem llegit entre tots una notícia i hem analitzat les seves parts. Posteriorment hem redactat la nostra notícia a partir de l'esquema que respon a les preguntes més importants d'un text informatiu. Han sortit unes notícies molt ben estructurades!






Seguint amb els medicaments i els avenços científics, vam buscar informació sobre persones que d'una manera o altra han aportat un invent, vacuna o aparell que ha ajudat a millorar la nostra salut. Hem analitzat quin descobriment van fer i quina importància va tenir a la societat. Noms com Alexander Flemming, Edward Jenner, Wilhelm Rontgen, vacunes com la de la grip, invents com l'estetoscopi i medicaments com el paracetamol, el ventolí,  han estat continguts que hem treballat a la fitxa personal de cada invent o avenç. 




Hem acabat el bloc de medicaments rebent la visita de la mare del Pol Mateo. La Laia, que treballa a una farmàcia, ens ha explicat moltes coses sobre els medicaments i les diferents tasques que es poden dur a terme a una farmàcia. Ha estat una petita entrevista on cada un de nosaltres ha pogut fer una pregunta sobre el tema i al mateix temps hem agafat un munt d'anotacions per poder fer un esquema entre tots. 

Moltes gràcies per la visita!






Ja veieu que hem estat treballant força i aprenent moltes coses. Comencem a ser uns experts en refredats!!

Us seguirem explicant moltes coses més! 
Bon pont!

Tramuntana.