TORNADA A LA FEINA 17-1-2020

Benvinguts i benvingudes de nou al blog de la classe de Tramuntana.

Hem tornat de les vacances amb les bateries ben carregades i amb moltes ganes de treballar. Ja sabeu que estem enllestint el nostre projecte Ai, quin refredat!

Aquests primers dies de gener hem estat centrats bàsicament en tot el referent a l'aparell respiratori i els òrgans que el componen.

Una de les primeres tasques que hem fet ha estat contestar les preguntes sobre la lectura del constipat que vam treballar abans de marxar de vacances de Nadal. Us recordem que cada un de nosaltres va escriure diferents preguntes sobre els paràgrafs de la lectura que posteriorment han estat contestades pels nostres companys. A diferència d'altres vegades, aquesta, hem fet nosaltres la comprensió i d'aquesta manera hem treballat les diferents tipologies de preguntes, ja sigui d'omplir buits, relacionar amb fletxes, etc.




Ja centrats en l'aparell respiratori, hem realitzat unes activitats de recerca d'informació per internet per saber les funcions de cada un dels elements que formen el procés de respiració en el nostre cos. Hem buscat informació sobre les fosses nasals, la faringe, la laringe, la tràquea, els bronquis, els pulmons, els bronquiols, els alveols pulmonars i el diafragma.

Posteriorment ho hem posat en comú per aclarir dubtes i extreure diferents conclusions.





Per concloure aquest apartat, hem realitzat una experimentació al laboratori on hem observat un pulmons de xai i hem pogut realitzar una activitat vivencial per assolir els diferents continguts treballats.
Malgrat feia una mica d'angúnia, ens ha semblat una activitat motivant i molt enriquidora. Hem pogut veure uns pulmons, la tràquea, els bronquis, etc. en primera persona i sobretot hem pogut experimentar amb textures, colors i formes.

Us deixem unes imatges que mostren perfectament l'experimentació que hem dut a terme.












Per acabar, us hem de dir que ja tenim enllestit el breakout/scape room que farem a les famílies. Una gamificació d'aula on podreu veure tot el que hem après de manera molt motivant. Esperem que us agradi.

Amb aquesta activitat donarem per tancat el projecte i ens endinsarem en nous reptes i aprenentatges.

Salutacions!!
Tramuntana.