REPTES MOTIVANTS 14-2-2020

Benvinguts de nou al blog de la classe de Tramuntana.

Com us vam explicar amb la darrera entrada, ens hem endinsat en un projecte gamificat sobre el canvi climàtic. Tots els aprenentatges del projecte els estem fent mitjançant reptes plantejats al web del projecte que ha creat el Sergi. 

https://sesteve4.wixsite.com/misitio

Aquí podreu anar veient totes les activitats i reptes que anem afrontant per anar construint els nostres aprenentatges.

El segon repte que ens va plantejar el Sergi després de veure el documental i introduir el tema del canvi climàtic, va ser el de fer una pluja d'idees per parelles de tots els continguts i interessos que tenim sobre el tema. Cada parella va omplir una graella amb tot el que volien saber o ja sabien i, a partir d'aquí, vam obrir un petit debat a l'aula per anar confeccionant la graella amb els aspectes més importants a investigar i aprendre.

Cada aportació feta correctament i amb un contingut adient al què volem treballar donava 1 punt per a la classificació del joc. Tots vam poder sumar algun puntet!!

Us deixem enllaç per poder veure la tasca i la graella:




Van sortir set grans blocs de continguts a treballar:

  1. FACTORS O ELEMENTS  QUE INTERVENEN.
  2. EL TEMPS I EL CLIMA.
  3. CONTAMINACIÓ.
  4. CONSEQÜÈNCIES.
  5. ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ.
  6. CAPA D’OZÓ.
  7. ASPECTES A MILLORAR O ACTUACIONS.
El tercer repte plantejat estava dividit en dues parts. Una primera part que vam fer a casa amb l'ajuda de les famílies i una segona part treballada a classe per parelles. El tema a investigar i aprendre ha estat el de les conseqüències del canvi climàtic.

Una recerca d'informació que ha acabat amb el treball per parelles per confeccionar un mapa mental de les diferències entre temps atmosfèric i clima.

Us deixem enllaç per poder veure la tasca plantejada:

Amb aquesta tasca finalitzada i amb un llistat de conseqüències ben clar, ens hem posat a treballar amb el que serà un dels reptes que ens donarà més punts: El treball d'investigació sobre una de les conseqüències del canvi climàtic.

  1. Canvis en els ecosistemes / Capa d'Ozó. 
  2. Augment del nivell del mar.
  3. Desglaç de les zones polars.
  4. Incendis forestals / Desforestació.
  5. Fenòmens, fenomen meteorològics extrems.
  6. Contaminació i emissió de gasos.
  7. Animals en perill d'extinció / Espècies invasores.

Per poder fer aquesta tasca, haurem de seguir les pautes que ens ha marcat el Sergi amb el guió de treball i sobretot preparar una bona presentació pels companys, ja que la gravarem per poder-la analitzar.

Enllaç al repte: https://sesteve4.wixsite.com/misitio/repte-3

Entre repte i repte vam relaxar-nos una mica jugant. Gràcies a uns bons Kahoots vam poder seguir aprenent aspectes sobre el projecte. 

Vam fer set equips i vam contestar les diferents preguntes sobre el canvi climàtic per guanyar uns quants punts extres.

Una activitat ben divertida per conèixer una nova aplicació que utilitzarem més endavant.





Aquests dies estarem ben ocupats treballant en grups. Tots haurem de preparar una bona presentació sobre el treball d'investigació i recerca sobre les diferents conseqüències que està produint el canvi climàtic, així que toca treballar de valent.

Estem en la fase de recollida d'informació i ben aviat ens posarem a desenvolupar el tema i preparar les presentacions orals.







Com podeu veure estem més que ocupats... 
Us seguirem informant dels nostres avenços.

Salutacions!