NOUS SUGGERIMENTS A FER 25-3-2020

Hola nens i nens de Tramuntana!

Us trobo molt a faltar, la veritat és que tinc ganes de tornar a l'escola i que em doneu una mica de guerra... 

Bé... això sembla que anirà per llarg, per tant ens toca fer un esforç i seguir amb les indicacions que ens van donant des de les diferents institucions.

Jo us animo a seguir treballant una miqueta cada dia. Ja sabeu que teniu moltes recomanacions d'activitats que podeu anar fent a les entrades anteriors. De totes maneres ara us deixaré unes feines per anar fent i també alguna que altra recomanació d'activitat més lúdica.

PROJECTE:

Ja us vaig dir que començarem a tocar el tema de la sang per endinsar-nos al projecte sobre la donació de sang i d'òrgans. Així que us proposo fer un mapa mental sobre tot allò que sapigueu de la sang. Normalment fem el què sabem i què volem saber, aquesta vegada us proposo que escriviu en un mapa mental tot el que sabeu de la sang. Si hi ha coses que voleu saber les afegiu però en forma de pregunta.

Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar!!


LLENGUA CATALANA:

Avui us deixo un document amb una lectura i una comprensió sobre un dels contes, històries que més m'agraden. "El Petit princep"

Llegiu bé el text i posteriorment me'l envieu per correu o el feu en paper i ja me'l donareu quan tornem a l'escola.

Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar!!

No deixeu d'enviar-me els vostres diaris de confinament i les altres activitats que hem anat fent.

Us deixo aquest enllaç a una pàgina molt entretinguda i que us anirà molt bé per millorar la lectura.



MATEMÀTIQUES:

Us segueixo animant a fer una mica de càlcul cada dia. Recordeu que les operacions bàsiques són clau per millorar la resolució de problemes i operacions.

Avui us deixo uns problemes una mica més complicats. Llegiu bé els passos a seguir. Primer haureu de fer una gràfica i després contesteu les preguntes.

                              Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar!!


MÚSICA:


Aquesta setmana us he penjat els vídeos que faltaven amb les coreografies de la Cantata:

  • Splash
  • Mad world
  • Sóc diferent

     COREOS CANTATA
  
Fixeu-vos que “Vull volar” no té moviments, la cantem amb les mans al darrere. La de “Mad world” és lenta, es canta en el moment en què en Namana està trist perquè no troba el seu lloc: ni en el mar, ni a la terra ni en l’aire. Nosaltres, que fem la segona veu, entrem al cap d’una estona.

Aquesta setmana des de Música us proposem que aprengueu una CUPS SONG: haureu de seguir el ritme d’una cançó fent ritmes amb l’ajuda d’un got de plàstic. Així treballarem la coordinació rítmica, la memòria, l’atenció i la concentració. Necessitareu, de moment, només un got. Seguiu aquest vídeo-tutorial que us ensenya el ritme pas per pas: https://youtu.be/Y5kYLOb6i5I

Aquesta és la cançó CUPS de la cantant Anna Kendrick: https://youtu.be/cmSbXsFE3l8

I mireu com els nois/es d’aquesta escola interpreten la cançó. Us hi afegiu?:


RECOMANACIONS GENERALS:

A part de seguir repassant les cançons de la cantata, el teatre i anar fent el joc amb material reciclat d'educació física, avui us vull proposar un petit repte a les recomanacions generals.

Us proposo que us graveu en video mentre dieu un EMBARBUSSAMENT (trabalenguas)

El embarbussament pot ser en català o castellà i ha de ser curtet, no més de 20 o 30 segons i si pot ser gravat en horitzontal.
En aquest enllaç hi ha molts exemples:


Una vegada el tingueu gravat me'l envieu al meu correu electrònic i faré un petit muntatge amb uns quants per penjar-lo al blog.

Espero que us animeu. Teniu fins dilluns vinent per enviar-lo.

Estem en contacte nois i noies!!
Salutacions i petons.
Sergi