SEGUIM BEN ACTIUS! 4-5-20

Hola Tramuntana!!

Passat el pont de l'1 de maig i malgrat ha estat un pont ben diferent al que estàvem habituats, espero que hàgiu agafat forces per tornar a la càrrega amb nous aprenentatges i tasques.

També desitjo que les vostres famílies segueixin gaudint de bona salut i que aviat ens retrobem pels carrers de Santa Perpètua.

Com ve sent habitual les darreres setmanes, us deixo un recull d'imatges i vídeos que m'heu fet arribar de les diferents activitats que feu a casa.

La mascota de la Gisela, una manualitat del Martí, la Noa fent reptes, l'Ona amb un pa de pessic per llepar-se els dits i el Pol fent la barbacoa familiar.











PROJECTE:

Com ja hem anat parlant aquests dies, hauríem d'haver fet un taller a l'aula on ens explicarien tots els passos a seguir per poder muntar la campanya de donació de sang a l'escola. Com aquest taller no el podrem fer us animo a fer la recerca d'informació a la web del banc de sang i podrem fer-ne un petit debat a la classe.

MIRAR WEB DILLUNS O DIMARTS PER PODER FER LA TASCA DIMECRES

Quan hagis fet el cop d'ull a la web, t'animo a contestar aquestes preguntes a la classe telemàtica. Entre tots omplirem el document per tal d'imaginar els passos a seguir que hauríem de fer per muntar una donació de sang  a l'escola i els diferents aspectes informatius que hem de tenir en compte.

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
TASCA A FER A L'AULA TELEMÀTICA DIMECRES 6-5-20
NO EL FEU ABANS SI US PLAU

Amb aquesta tasca acabarem el petit projecte sobre la sang i l'aparell circulatori, ha estat una llàstima no concloure'l com esperàvem, amb la donació a l'espai La Fusteria. Esperem que aquesta curta tradició la seguim fent l'any vinent.
                                                                                                            

Nois i noies... avui he rebut una carta que m'ha sobtat força. Us la comparteixo i veurem com podem ajudar a tornar a casa al drac Trac.

Aquest drac encuriosit que viu a la Mola s'ha perdut. Potser coneixent i aprenent coses sobre la nostra comarca podrem donar-li un cop de mà.

Us deixo la carta que he rebut per tal de començar aquesta nova aventura. Obrirem un nou projecte sobre el Vallès per tal de poder solucionar els problemes d'aquest drac Trac.

Hola amics i amigues,  

Si heu rebut aquesta carta és que sou vosaltres els únics que em podeu ajudar!! 
Començo per presentar-me... Em dic Trac i sóc el drac de la Mola. Si sí, heu sentit bé. Sóc un drac i visc a la Mola. Un dia, avorrit d’estar a la cova i encuriosit de conèixer què trobaria fora del meu forat, vaig decidir emprendre el vol i anar a voltar per la zona. De tant voltar i tant que he passejat, ara no recordo com tornar a casa. Estic ben perdut...  
M’han arribat veus que vosaltres podríeu ajudar-me, ja que viviu a la vora de casa meva i segur que més d’un heu passat pel costat.  
He pensat que us podria anar donant pistes a veure si entre tots em podeu localitzar i després indicar-me el camí de tornada. 
Moltes gràcies per avançat. 
Segur que entre tots ho aconseguirem! 

PD: per poder-me ajudar necessito que empleneu aquest document amb tot allò que sabeu i voleu saber sobre la nostra comarca, d'aquesta manera us podré indicar on soc ara i com em podeu ajudar...

Document per treballar en línia, NO DESCARREGEU
DEBAT I TREBALL A L'AULA TELEMÀTICA DIJOUS 7-5-20

LLENGUA CATALANA:

Aquesta setmana seguirem treballant aspectes de gramàtica sobre el verb. Us recordo que teniu un document d'apunts a les entrades anteriors que us pot servir d'ajuda per repassar continguts.

També aprofitarem per seguir amb els nostres continguts de lèxic amb els passaparaules i scattergories i farem un dictat el dimarts dia 5 per treballar l'ortografia.

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
TASCA A FER A L'AULA TELEMÀTICA DIMECRES 6-5-20
NO EL FEU ABANS SI US PLAU
CASTELLANO:

Hola chicos, como recordareis en la última clase estuvimos leyendo poesía y hablando sobre este género literario. 
Por eso, esta semana os propongo aprender más sobre poesía y escribir una vosotros. Os dejo a continuación las actividades para esta semana. 
(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
ESTAS ACTIVIDADES SE PUEDEN ENTREGAR HASTA EL DIA 15/05

Os recuerdo que me podéis hacer llegar vuestras actividades a mi correo electrónico. Y animo a los que aún no me habéis enviado algunas de las anteriores a que lo hagáis. 

m.espinet@escolatabor.cat 

Por último os dejo los documentos que utilizaremos esta semana en las conexiones. Recordad tenerlos descargados para poder trabajar más rápido. 

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
TASCA A FER A L'AULA TELEMÀTICA DIMARTS 5-05-20
NO EL FEU ABANS SI US PLAU

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
TASCA A FER A L'AULA TELEMÀTICA DIVENDRES 8-5-20

NO EL FEU ABANS SI US PLAU

MATEMÀTIQUES:

Aprofitant les eines que ens ofereix el Paint, us proposo fer un dibuix amb polígons. Seguiu les instruccions dels document adjunt i envieu la tasca del dibuix per correu electrònic.

(Recordeu fer la tasca amb el programa de dibuix PAINT)
TASCA A ENTREGAR DILLUNS 11-5-20

Seguirem treballant la geometria, concretament els polígons. Una vegada sabem els tipus de triangles que hi ha, ens centrarem amb els quadrilàters.

Us deixo un document de teoria que explicarem a la classe telemàtica del dimarts dia 5 i uns exercicis que farem plegats també a la classe.

Document per estudiar,  DESCARREGEU i deseu a la carpeta 
EXPLICACIÓ A L'AULA TELEMÀTICA DIMARTS 5-5-20

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)
TASCA A FER A L'AULA TELEMÀTICA DIMARTS/DIMECRES 5 i 6-5-20
NO EL FEU ABANS SI US PLAU


MÚSICA:

Des de Música aquesta setmana us proposo aprendre la cançó ”NO ENS DESDIBUIXEU” que forma part de la campanya
 “Dóna la nota” Encara hi som a temps. El repte de cantem per Salvar la Terra.
Per a què l’aneu aprenent i aneu assajant aquests dies de confinament,  us animo  a fer un petit vídeo cantant la cançó o un fragment, sols, en família, i si us atreviu amb acompanyament instrumental!
Els vídeos me’ls podeu fer arribar al correujcampi@escolatabor.cat (Jordina)
Jo penjaré els vídeos que m’envieu al blog de l’escola perquè els pugueu veure.
Per accedir a la cançó, la lletra i la partitura,  és a dir  a tot el material, heu d’entrar en aquest portal des del Google:
O copiant aquest enllaç al canal de youtube: https://youtu.be/vZ4pyFUqEaI
Us animo a que hi participeu !!
De les altres àrees, aquesta setmana seguirem treballant a les sessions del Teams. Anirem avançant a poc a poc per tal que tothom vagi aprenent els conceptes nous que anem explicant. Per tant no hi ha cap tasca a fer de francès, ni d'anglès.

ACTIVITAT COMPETENCIAL:

Us vull presentar una activitat que m'agradaria fer amb tots aquells que us animeu a fer la tasca. Es tracta d'una presentació amb un programa anomenat EMAZE. 

Gràcies a aquest programa us puc presentar una activitat on treballarem la competència digital, la competència lingüística, la competència d'aprendre a aprendre i la competència comunicativa.

Us animo a mirar el tutorial i us enllaço la presentació que us he preparat. La tasca consisteix en fer-ne una semblant i poder presentar-la a la classe telemàtica tots plegats.



TASCA A PRESENTAR ORALMENT A L'AULA TELEMÀTICA LA SETMANA DEL 13 DE MAIG

SCAPE ROOM:

Com us he explicat per la classe telemàtica, us he creat aquest petit joc amb l'aplicació genially. És un petit escape room per fer sols, seguiu bé les indicacions i gaudiu.


RECOMANACIONS GENERALS:

Us recordo doncs la possible planificació setmanal de les àrees de llengua catalana, projecte i matemàtiques:
  • dilluns 4:  Explicació blog +Scattergories + correcció tasca del verb
  • dimarts 5: Kahoot + explicació quadrilàters + activitats quadrilàters
  • dimecres 6: Passaparaula lèxic + recerca informació web  + exercicis verb 
  • dijous 7: Kahoot+ inici nou projecte( debat) + dictat numeració matemàtiques
  • divendres 8:  Explicació blog+ Scattergories +dictat ortografia català

Kahoot dia 7/5/2020: 07796274

Una salutació acompanyada d'una forta abraçada.
US trobo a faltar. 
Sergi